Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Presentada Vivity, la primera lent intraocular que corregeix la presbícia

Alcon , companyia líder en salut visual, ha presentat una nova categoria de lent intraocular que corregeix la presbícia , AcrySof IQ Vivity. La lent proporciona un rang complet de visió i un perfil d‟alteracions visuals com el d‟una monofocal.

Vivity ofereix una visió de lluny i intermèdia d´alta qualitat i visió funcional de prop. A més a més, pràcticament elimina les alteracions visuals pròpies d’altres models de lents intraoculars. En aquest sentit és una excel·lent solució per als pacients amb cataracta .

La visió borrosa és el principal símptoma de les persones amb cataracta, a més de la dificultat per veure amb claredat a la nit, i dels halos de llum. Segons la doctora Mercè Guarro Miralles, reputada especialista en cirurgia de la cataracta complexa d’OMIQ, “Vivity aporta una gran qualitat visual tant a la visió llunyana com a la visió funcional de prop sense la presència d’alteracions visuals ni penalització de la sensibilitat al contrast que s’associen a un altre tipus de lents”.

Per a la Doctora Guarro, una de les oftalmòlogues espanyoles amb més coneixement en aquest tipus de lents, “Vivity no només permet recuperar la visió als pacients amb cataracta que l’han perdut, sinó que restableix una bona visió de lluny, intermèdia i a prop funcional, fent que sigui possible prescindir de les ulleres per a la major part de les tasques de la vida diària”.

Disseny no difractiu

Vivity és la primera lent a la seva categoria que proporciona un rang complet de visió. Per això utilitza un innovador disseny no difractiu, anomenat tecnologia X-WAVE, que redueix la dependència de les ulleres en els pacients amb cataracta i el nivell d’interferències visuals. Això proporciona una visió funcional tant de lluny com per veure l’ordinador, la tauleta o el mòbil.

Aquesta nova tecnologia d’Alcon utilitza dos elements de transició a la superfície anterior de la lent intraocular que funcionen sinèrgicament per crear un rang focal continu estès. D’aquesta manera, Vivity ofereix una bona qualitat de visió a llarga i mitja distància, en condicions fotòpiques i mesòpiques.

El 94% dels pacients van manifestar mantenir una bona o molt bona visió de lluny, i el 92% bona o molt bona visió a distància intermèdia. A més, els pacients amb Vivity van comunicar nivells molt baixos de halos i centelleigs, revelant un perfil de molèsties visuals amb Vivity com el de les lents monofocals. Disponible en versió esfèrica i tòrica, Vivity es fabrica amb la plataforma AcrySof IQ, lent que s’ha implantat a més de 120 milions d’ulls a tot el món.

La cataracta és la patologia ocular relacionada amb ledat més freqüent i la principal causa de ceguesa evitable. La cirurgia de cataracta és un dels procediments quirúrgics més comuns, sent la primera opció de tractament per al 85% dels pacients. L’Organització Mundial de la Salut calcula que l’any 2020 es faran al món més de 32 milions de cirurgies de cataracta a l’any.

Foto: Alcón

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ