El Dr Marc Biarnés és el Director del Departament de recerca d’OMIQ, OMIQ Research. És diplomat en Òptica i Optometria (Escola Universitària d’Òptica i Optometria de Terrassa, 1996), màster en Salut Pública (Universitat Pompeu Fabra, UPF, 2009), màster en Medicina Estratificada (Ulster University, Irlanda de Nord, 2020) i doctor en Biomedicina (UPF, 2014).
Té 15 anys d’experiència en el disseny, conducció, anàlisi i comunicació d’estudis observacionals i intervencionals, incloent assajos clínics fases I a IV. Ha participat en més de 30 assajos clínics relacionats amb patologies degeneratives, vasculars i hereditàries oculars. També ha estat investigador en estudis competitius amb finançament europeu (Horizon 2020, Biophotonics Plus) i nacional (fundació “la Caixa”), en l’àmbit clínic i translacional.
És autor de nombrosos articles i capítols de llibre, coordinador del llibre “Retina y nervio óptico para optometristas y otros profesionales sanitarios”, i ponent de més de 100 cursos nacionals i internacionals. Tanmateix, és revisor de sol·licituds de beques del Fondo de Investigación en Salud de l’Instituto de Salud Carlos III, així com de diferents revistes del sector. Ha rebut diferents premis al llarg de la seva carrera professional i el 2021 va estar nominat als Premis Nacionals de Recerca atorgats per la Fundació Catalana per a la Recerca i la innovació, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
OMIQ Research té com objectiu contribuir al desenvolupament de coneixement i teràpies que permetin eliminar la pèrdua visual de pacients arreu del món. Per aconseguir-ho, participem en assajos clínics amb farmacèutiques amb tractaments pioners per malalties oculars i impulsem la nostra pròpia recerca, sols o en col·laboració amb altres centres. Creiem que la recerca multidisciplinar, de qualitat i reproduïble és fonamental per assolir aquests objectius. Som membres del grup EVICR (European Vision Institute Clinical Research Network), una xarxa d’investigadors europeus que duen a terme recerca en oftalmologia amb els standards més rigorosos i tenim la certificació ISO 9001:2015, que acredita la qualitat en la gestió dels assajos clínics en els que participem.
El nostre ’equip està format per cinc oftalmòlegs, quatre optometristes, una infermera i dues assistents amb una llarga trajectòria en la recerca en Oftalmologia. Tenim experiència en estudis i assajos que tracten la degeneració macular associada a l’edat (DMAE) neovascular, l’atròfia geogràfica (l’anomenada DMAE seca avançada), la retinopatia diabètica, l’edema macular diabètic, l’edema macular secundari a trombosis venoses, el glaucoma, les cataractes i l’ull sec, entre d’altres, i tenim expertesa tant en tractaments mèdics com quirúrgics.
Veiem el futur amb optimisme, i creiem que la intel·ligència artificial i la teràpia gènica, que ja apliquem en alguns dels nostres estudis, tindran un paper important per acabar amb la ceguesa. Fem-ho possible.