Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Mirem més enllà.
La investigació ens fa millors

1 (489)

Recerca

Investigació: un dels pilars a OMIQ

Comptem amb una unitat pròpia de recerca que participa activament en múltiples processos de recerca a tots els àmbits de l’oftalmologia.

Publiquem a revistes especialitzades del sector de l’oftalmologia i participem a nombrosos congressos nacionals i internacionals.

Impulsem projectes de recerca pioners propis.

Som un dels primers centres a Espanya reconeguts per la prestigiosa European Vision Institut (EVI) per dur a terme estudis de recerca clínica.

La investigació, sens dubte, ens fa millors professionals clínics.

I anem més enllà

El coneixement, eina de millora

Apliquem el coneixement adquirit per ser millors professionals clínics i incrementar l’atenció i l’assistència al pacient.

PRESTIGI

Assajos clínics

Una de les senyes d'identitat d'OMIQ és el vostre interès per la investigació clínica en tots els àmbits de l'oftalmologia

La nostra unitat de recerca clínica, OMIQ Research, gaudeix del reconeixement nacional i internacional de professionals destacats i d’altres centres de recerca per la qualitat del seu treball i les seves aportacions a l’àmbit de l’oftalmologia durant els darrers anys.

Formem part de l’EVICR European Vision Institute for Clinical Research network, un grup de centres oftalmològics europeus orientat al desenvolupament d’estudis d’excel·lència a l’àmbit de l’oftalmologia.

Actualment participem en nombrosos estudis sobre malalties de la retina, el glaucoma, cirurgia de la cataracta i noves lents intraoculars.

La investigació ens fa millors clínics i ens permet accedir avui als nous tractaments que només estaran disponibles d’aquí uns anys.

Què és un assaig clínic?

Els tractaments que s’utilitzen actualment en oftalmologia i que han salvat la visió de milions de persones a tot el món han passat per estudis rigorosos abans de la seva aprovació. Aquests estudis són els assaigs clínics.

En un assaig clínic s’avalua l’eficàcia i la seguretat d’un tractament mèdic. Qualsevol assaig clínic ha de tenir l’aprovació de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i dels Comitès d’Ètica de la Investigació amb medicaments (CEIm).

A OMIQ Research tenim un ampli programa d’assaigs clínics amb tractaments nous per a malalties oculars.

Assajos clínics a OMIQ

Quins assaigs clínics realitzem a OMIQ Research?

Cada estudi se centra en una condició concreta. Per tant, un diagnòstic precís és imprescindible.

A OMIQ Research participem en més de 20 estudis. Aquests inclouen un ampli rang de patologies que poden afectar seriosament la visió. Entre elles s’inclouen:

D’altra banda, també fem estudis iniciats per l’investigador, centrats en condicions com els nous dissenys de lents intraoculars per a cirurgia de cataracta i el glaucoma.

Qui realitza aquests assaigs clínics?

Aquests estudis són duts a terme per part de l’equip d’OMIQ Research a les instal·lacions de l’Hospital General de Catalunya (Sant Cugat del Vallès).

El Dr Marc Biarnés és el Director del Departament de recerca d’OMIQ, OMIQ Research. És diplomat en Òptica i Optometria (Escola Universitària d’Òptica i Optometria de Terrassa, 1996), màster en Salut Pública (Universitat Pompeu Fabra, UPF, 2009), màster en Medicina Estratificada (Ulster University, Irlanda de Nord, 2020) i doctor en Biomedicina (UPF, 2014).

Equip OMIQ Vallès Oftalmology Research
L'equip d'OMIQ Research
Marc Biarnés OMIQ Research
Dr. Marc Biarnés

El Dr. Marc Biarnés té 15 anys d’experiència en el disseny, la conducció, l’anàlisi i la comunicació d’estudis observacionals i intervencionals, incloent assaigs clínics fases I a IV. Ha participat en més de 30 assajos clínics relacionats amb patologies degeneratives, vasculars i hereditàries oculars. També ha estat investigador en estudis competitius amb finançament europeu (Horizon 2020, Biophotonics Plus) i nacional (fundació “la Caixa”), en l’àmbit clínic i translacional.

És autor de nombrosos articles i capítols de llibre, coordinador del llibre “Retina y nervio óptico para optometristas y otros profesionales sanitarios”, i ponent de més de 100 cursos nacionals i internacionals. Tanmateix, és revisor de sol·licituds de beques del Fondo de Investigación en Salud de l’Instituto de Salud Carlos III, així com de diferents revistes del sector. Ha rebut diferents premis al llarg de la seva carrera professional i el 2021 va estar nominat als Premis Nacionals de Recerca atorgats per la Fundació Catalana per a la Recerca i la innovació, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

OMIQ Research té com objectiu contribuir al desenvolupament de coneixement i teràpies que permetin eliminar la pèrdua visual de pacients arreu del món. Per aconseguir-ho, participem en assajos clínics amb farmacèutiques amb tractaments pioners per malalties oculars i impulsem la nostra pròpia recerca, sols o en col·laboració amb altres centres. Creiem que la recerca multidisciplinar, de qualitat i reproduïble és fonamental per assolir aquests objectius. Som membres del grup EVICR (European Vision Institute Clinical Research Network), una xarxa d’investigadors europeus que duen a terme recerca en oftalmologia amb els standards més rigorosos i tenim la certificació ISO 9001:2015, que acredita la qualitat en la gestió dels assajos clínics en els que participem.

El nostre ’equip està format per cinc oftalmòlegs, quatre optometristes, una infermera i dues assistents amb una llarga trajectòria en la recerca en Oftalmologia. Tenim experiència en estudis i assajos que tracten la degeneració macular associada a l’edat (DMAE) neovascular, l’atròfia geogràfica (l’anomenada DMAE seca avançada), la retinopatia diabètica, l’edema macular diabètic, l’edema macular secundari a trombosis venoses, el glaucoma, les cataractes i l’ull sec, entre d’altres, i tenim expertesa tant en tractaments mèdics com quirúrgics.

Veiem el futur amb optimisme, i creiem que la intel·ligència artificial i la teràpia gènica, que ja apliquem en alguns dels nostres estudis, tindran un paper important per acabar amb la ceguesa. Fem-ho possible.

Com puc participar en un assaig clínic?

Els assaigs clínics ofereixen l’oportunitat de participar en estudis amb tractaments innovadors duts a terme pel nostre equip de recerca.

És necessària una rigorosa revisió oftalmològica per determinar si la millor opció per a vostè és rebre un tractament ja disponible o participar en un assaig clínic amb una nova teràpia. Els criteris per participar a un assaig són estrictes i no tots els pacients són candidats.

Si voleu participar en un assaig clínic, si us plau poseu-vos en contacte amb nosaltres .

QUIN COST TÉ UN ASSAIG CLÍNIC PER AL PACIENT?

Cap. Els pacients inclosos en un assaig clínic no han de pagar per les visites, les proves, ni pel tractament mentre hi participen.

QUINA DURADA TENEN ELS ASSAJOS CLÍNICS?

Habitualment entre 1 i 2 anys, depenent de lestudi. Es fa un seguiment estret de l’evolució del pacient, que pot decidir abandonar-lo en qualsevol moment.

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

OMIQ Recerca

Pateix atròfia geogràfica (degeneració macular o DMAE seca), cicatrius a la retina per DMAE o glaucoma?

Li han diagnosticat recentment de DMAE exsudativa, edema macular diabètic o trombosi venosa retinal?

A OMIQ Research tenim estudis oberts per a aquestes condicions. Accediu a les teràpies més innovadores, sense cost, a través del nostre programa d’assajos clínics.

Informeu-vos al telèfon:

ojo-seco

Ull Sec

Atrofia geografica

Atròfia Geogràfica

DMAE exudativa

DMAE Exsudativa

DMAE Cicatrizal

DMAE Cicatrizal

Glaucoma

Glaucoma

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ