Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

cirurgia refractiva

Miopía

Què és la miopia?

La miopia és una patologia que ve donada per un error refractari esfèric en què la llum convergeix abans d’arribar a la retina i no sobre ella, cosa que dificulta la visió llunyana. Normalment els ulls són més llargs del normal.

La miopia es mesura en diòptries amb signe negatiu (-1,-2,-3…) i es pot dividir en:

Per què es produeix la miopia?

Habitualment la miopia es deu al fet que el globus ocular és més allargat del normal, però també pot ser causada per una curvatura anormal de la còrnia o el cristal·lí que provoquin que la llum convergeixi més del convenient. És freqüent que les persones amb antecedents familiars de la malaltia, tinguin més propensió a patir miopia.

Així és la miopia

Com es manifesta la miopia?

La miopia es manifesta amb una visió borrosa de lluny, que no es pot compensar amb l’ acomodació visual. És comú que el miop entreveu els ulls sovint per veure els objectes llunyans una mica més nítids.

El pacient amb miopia veu amb claredat els objectes propers, ja que es necessita menys acomodació visual.

Igual que amb la hipermetropia, convé prestar especial atenció als nens en edat escolar, ja que són símptomes comuns que tinguin baix rendiment escolar, que no puguin llegir la pissarra, s’acostin molt als llibres per llegir, o se senten a prop de la televisió.

Tractaments de la miopia

No s’ha demostrat eficàcia de cap tipus de tractament mèdic per aturar l’evolució de la miopia o per curar-la, tot i que s’hagin intentat donar vitamines, dietes, exercici, infracorrecció…

Tanmateix, la miopia es pot corregir òpticament mitjançant l’ ús de lents divergents en forma d’ ulleres o lents de contacte, que permeten allargar el focus d’ encreuament de raigs de llum perquè arribin a la retina.

A més, els pacients que desitgin prescindir d’aquest tipus de correcció, es poden beneficiar dels tractaments quirúrgics, normalment quan la miopia ja s’hagi estabilitzat:

La cirurgia refractiva amb làser LASIK a les capes corneals o la implantació d’anells solen ser efectius per a les miopies amb diòptries baixes. En canvi, per a les miopies altes o contraindicades per a l’ ús del làser, es pot realitzar un implant de lents intraoculars.

Prevenció de la miopia

No es pot prevenir la miopia. És important realitzar revisions oculars periòdiques, incidint més en la infància, per detectar-la en l’ inici de la malaltia.

Resum

Debut

Sol aparèixer en l’edat escolar (6 anys) i evoluciona fins als 20 anys, on tendeix a estabilitzar-se.

Símptomes

Visió borrosa llunyana però clara de prop.

Revisió

S’ ha d’ incidir en les revisions oculars periòdiques en la infància, i en pacients amb antecedents familiars de miopia.

Prevenció

La miopia no es pot prevenir, però sí detectar precoçment.

Taula de continguts

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ