Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Unitat de cirurgia de la cataracta

Cataracta

Què és la cataracta?

La cataracta és la patologia que afecta els ulls amb més freqüència. Comporta una pèrdua de visió progressiva que, quan impedeix fer amb precisió les tasques de la vida diària, ha de ser operada. Les cataractes no són en si mateixes una malaltia sinó un signe del pas del temps. Si sobrepasséssim els 100 anys, probablement tots acabaríem operats.

L’opacitat del cristal·lí, anomenada cataracta, és la primera causa de ceguesa reversible i de disminució de l’agudesa visual al món, i suposa la malaltia que afecta el cristal·lí més freqüentment.

El cristal·lí és la lent natural de l’ull, que dirigeix ​​els raigs de llum cap a la retina, on es formaran les imatges. Perquè els raigs de llum passin nítidament a la retina, el cristal·lí ha de ser transparent.

La nostra Unitat de Cirurgia de la Catarata està integrada per un equip de professionals liderats per cirurgians amb llarga trajectòria en aquest tipus d’operacions. A més d’obtenir uns resultats excel·lents, tenen un ampli coneixement i una llarga experiència en la resolució dels casos més complexos i que suposen una major dificultat o un risc més gran. Sempre que cal, la nostra unitat treballa conjuntament amb els companys d’altres subespecialitats per tal d’aconseguir els millors resultats per al pacient.

El nostre equip també ofereix les millors solucions refractives després de l’operació de cataracta per evitar la necessitat de fer servir ulleres, tant per a la visió de lluny com per a la visió de prop. D’aquesta manera corregim la presbícia o la vista cansada.

Per què es produeixen les cataractes?

L’edat és el factor principal per al sorgiment de cataractes: igual que envelleix la nostra pell, arrugant-se, també ho fa el cristal·lí, tornant-se opac.

Tot i això, la cataracta també es pot produir per altres causes:

Així és la cataracta

Com es manifesten les cataractes?

Segons l’afectació del cristal·lí i l’evolució de la malaltia, es poden donar qualsevol dels símptomes següents:

Tractaments de la cataracta

El tractament de la cataracta és la cirurgia basada en una breu intervenció, indolora i de ràpida recuperació.

Actualment, la tècnica quirúrgica per intervenir la cataracta és la facoemulsificació , en què desfà el cristal·lí mitjançant ultrasons i després s’extreu. Per acabar la cirurgia, s’implanta una lent intraocular artificial, que actuarà com un nou cristal·lí.

Gràcies a la incorporació a OMIQ de la tecnologia de femtosegon, el làser LenSx® automatitza molts dels passos manuals en les intervencions de cataractes, donant lloc a una cirurgia de cataractes refractiva més precisa i reproduïble.

Tot i això, la tecnologia de facoemulsificació per ultrasons segueix tenint millors resultats, per la qual cosa el làser LenSx® s’utilitza en casos molt concrets.

Prevenció de la cataracta

No és possible prevenir la cataracta, ja que és producte de l’envelliment natural d’un teixit, però és possible detectar-la mitjançant revisions oftalmològiques, per determinar si cal operar, i quan.

Mitjançant la cirurgia de la cataracta PREMIUM eliminem la cataracta alhora que apliquem una solució refractiva per eliminar la necessitat de fer servir ulleres.

Actualment la tècnica d’elecció per a la cirurgia de la cataracta és la denominada Facoemulsificació per ultrasons per a l’eliminació del cristal·lí que ha anat perdent la seva transparència, tot i que recentment la tecnologia làser ha entrat en escena, per millorar més encara els resultats.

La nostra Unitat de Cataractes incorpora les últimes tecnologies, inclosa la tecnologia làser, per fer aquest tipus d’intervencions. El nostre equip assessora de manera personalitzada i indica la millor opció a cada cas.

Resum

Debut

No té cap edat concreta d’aparició.

Símptomes

Pèrdua de visió o visió doble, enlluernament, alteració dels colors, millora de la hipermetropia o bé empitjorament de la miopia.

Revisió

Convé revisar els dos ulls periòdicament a partir dels 45 anys per detectar la cataracta i decidir el moment de l’operació.

Prevenció

La cataracta no es pot prevenir.

Taula de continguts

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ