Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

La cura dels ulls a la primavera

El pol·len, els àcars a l’ambient, les primeres sortides a l’aire lliure… la primavera és temps de reflot d’al·lèrgies, en especial les símptomes de les quals afecten la vista. En aquest post us donarem alguns consells per a la cura dels vostres ulls a la primavera.

Picazón, llagrimeig excessiu, ulls vermells, secreció, inflamació o edema a les parpelles són alguns dels indicis de la conjuntivitis al·lèrgica , i fins i tot aquells que no l’han patit abans abans poden arribar a tenir-los en algun moment. Però a més, en aquesta estació on tendim a passar més temps a l’exterior, hem d’anar amb compte també amb l’exposició dels ulls als raigs solars, que comencen a ser intensos, o amb certs ambients que propicien la síndrome de l’ull sec . Segueix els consells següents per passar millor aquest període.

 • Mantingues una correcta higiene

Renta’t les mans sovint i eludeix fregar-te els ulls, així evitaràs el contacte directe amb possibles partícules de pol·len que t’hagin pogut enganxar. A més, fes servir sèrum fisiològic per a la higiene dels teus ulls i protegir-los així d’una possible infecció.

 • Tanca finestres i finestretes

Mantenint tancades les finestres de casa teva i les finestretes del cotxe evitaràs omplir aquests espais de pol·len.

 • Fes servir ulleres de sol

Unes ulleres de sol us ajuden a protegir els ulls del pol·len, del vent o d’altres partícules que es puguin trobar a l’aire. A més, fins i tot en els dies ennuvolats els raigs ultraviolats poden arribar a ser nocius, així que si et resguardes de la seva exposició reduiràs el risc de cataractes , degeneració macular i altres problemes oculars.

 • Protegeix també la teva roba

Treu-te la jaqueta i les sabates en entrar a casa per evitar escampar el pol·len que se t’hagi pogut enganxar de l’exterior. Evita estendre la roba fora, a patis o jardins amb plantes.

 • Dóna’t una dutxa després d’una sortida al camp

Si fas sortides o excursions al camp habitualment, et recomanem una dutxa abans de ficar-te al llit. Així eliminaràs el pol·len de la teva pell i cabell.

 • Consulta els nivells de pol·len

Controla els índexs diaris de pol·len. Així podràs decidir passar menys temps a fora quan aquests nivells siguin molt alts.

Altres patologies primaverals

 • Fes un seguiment dels teus símptomes

Envermelliment, pruïja, ulls plorosos. habitualment aquests símptomes s’associen a les al·lèrgies, però també poden estar relacionats amb infeccions o altres problemes inflamatoris. Si no millores amb un tractament antial·lèrgic, visita a l’oftalmòleg per confirmar-ne el diagnòstic.

 • Utilitza llàgrimes artificials

La síndrome de l’ull sec s’accentua amb els canvis de temperatura que es donen a la primavera, amb el pol·len ambiental amb l’excés de pol·lució en ambients de baixa humitat. Utilitza llàgrimes artificials i pomades oftàlmiques lubricants abans de ficar-se al llit. Si no millores visita l’oftalmòleg.

 • Vigila amb els esports i activitats a l’aire lliure

Gràcies a l’agradable temperatura, la primavera és un dels millors moments per practicar exercici a l’exterior o dedicar temps a aficions com la jardineria. Aquestes activitats poden comportar risc d’accidents oculars com ara esgarrinxades a l’ull o altres lesions més greus. Per això, assegura’t de protegir bé amb ulleres apropiades.

 • Limita lús de les lents de contacte

Si pateixes conjuntivitis al·lèrgica és millor deixar de fer servir les lents de contacte per un temps, ja que agreugen els símptomes i poden provocar infecció.

 • Cuida la teva alimentació

Recordeu que seguir una dieta rica en vitamines és sempre aconsellable per reforçar la nostra salut ocular. La primavera ens ofereix una gran varietat d’aliments beneficiosos per a la vista amb un alt contingut en vitamines A, C, D o E. Pots consultar-los al post: “Aliments beneficiosos per a la vista”.

Ah! I un darrer tip, la primavera és un bon moment per a una operació de cirurgia refractiva . Així de cara al bon temps podràs gaudir d’una bona visió i evitaràs carregar a les teves vacances amb el kit de lents de contacte, ulleres, ulleres de sol graduades, etc. Decideix-te i sol·licita visita amb els nostres especialistes!

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
Ayuda OMIQ