Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Com tenir cura dels ulls a l’hivern

No hi ha cap estació de l’any que no suposi una amenaça per a la nostra salut ocular. Durant els mesos d’hivern, els ulls tendeixen a estar més sensibles a causa dels canvis de temperatura provocats pel fred i les calefaccions. Això està relacionat amb una menor producció de llàgrimes i una disminució considerable de la lubricació ocular. Avui us donem algunes recomanacions per cuidar els ulls a l’hivern i fer front a la sequedat ocular.

  1. Ulleres de sol homologades. El seu ús a l’hivern és important per evitar que amb el fred i el vent la llàgrima s’evapori. Cal intentar que cobreixin l’ull del tot. Això és important sobretot si són clars o en el cas dels nens, ja que són més vulnerables als efectes nocius de la radiació ultraviolada.
  2. Parpellejar amb freqüència. Permet mantenir els ulls hidratats per evitar ressequeitat i irritació.
  3. Exercitar els ulls. Ajuda a reduir el risc que es cansin en forçar-los constantment per mantenir lenfocament. És aconsellable dirigir la mirada cap a un punt llunyà d’on estigueu, almenys cada 20 minuts. Això relaxarà els músculs que ajuden a enfocar de prop.
  4. Incloure a la dieta aliments beneficiosos per als ulls. Els aliments amb alt contingut de vitamines C i E, zinc, luteïna, zeaxantina i els àcids grassos omega 3 DHA i EPA són bons, tant per a la salut ocular com per a la salut general. Els cítrics, els olis vegetals, les nous, els cereals integrals, les verdures de color fosc i els peixos d’aigua freda són excel·lents per a la salut visual.
  5. Usar llàgrimes artificials. L’ús de col·liris ajuda a evitar la sequedat ocular.

Tenir cura dels ulls a l’hivern a Omiq

Si heu seguit tots els consells i continuen les molèsties als ulls, cal que consulteu un especialista.

A les nostres clíniques OMIQ disposem d’una àrea específicament dedicada a aquesta patologia per garantir el millor diagnòstic i donar el tractament oportú en cada cas.

Després d’una avaluació integral inicial, els nostres especialistes preparen un pla de tractament personalitzat de 60 a 90 dies amb resultats a partir dels 30 dies. Les sessions inclouen la utilització de llum polsada d’alta intensitat amb tecnologia ThermaeyeTM, el darrer gran avenç per al tractament de la Síndrome de l’Ull Sec moderat i sever. Aquesta nova tècnica aconsegueix resultats efectius, ràpids i segurs quan la patologia no respon a teràpies convencionals.

Per a més informació podeu trucar al Tel/ 93 619 71 17 o enviar un mail a info@omiq.es.

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ