Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Omiq participa a l’Hospital de Carrer de la parròquia de Santa Anna

18 novembre 2019

Omiq Oftamología ha participat, un any més, a l’Hospital de Carrer, una iniciativa duta a terme per la parròquia de Santa Anna de Barcelona amb la col·laboració de l’Hospital Universitari Sagrat Cor. Gràcies a l’impuls de la religiosa, Viqui Molins, durant tres dies professionals de diverses especialitats mèdiques han atès al claustre de l’església persones sense llar o faltes de recursos per accedir a una atenció mèdica de qualitat.

L’oftalmologia ha esdevingut un dels serveis més demanats d’aquest improvisat ambulatori. A cada visita es realitza una exploració visual. Gràcies al voluntariat d’Omiq, l’optometrista, Maite Serrano, ha dedicat dos dies a millorar visualment aquests pacients.

« El que fem és valorar la problemàtica de cada pacient i li busquem una solució, és a dir unes ulleres adequades a la seva dificultat visual », explica Maite Serrano. « En cas que necessiteu un fons d’ull o es detecti una patologia més severa, se’l deriva al hospital ».

Des d’Omiq se’ls proporcionen ulleres adequades per millorar la seva activitat diària de segona mà, procedents de donacions de treballadors de l’hospital o de punts de recollida de la parròquia. «Realment, aquest ha estat un dels serveis amb més acollida ja que, en sortir amb unes ulleres, la notícia ha corregut entre el barri i gairebé se’ns ha desbordat. », destaca la facultativa d’Omiq.

Aquesta és la tercera edició de l’Hospital de Carrer. La iniciativa, que compta amb uns 170 professionals mèdics voluntaris, es fa dues vegades l’any. La campanya de l’Hospital Universitari Sagrat Cor també permet continuar amb el desenvolupament d’un mapa de salut de les persones sense llar.

Vídeo de la notícia a TV3: https://youtu.be/8sP71Gh8YjQ

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
Ayuda OMIQ