Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Cirurgia refractiva per corregir defectes de la visió

La cirurgia refractiva per corregir defectes de la visió com ara miopia, hipermetropia, astigmatisme és, actualment, la tècnica més adequada i eficaç per modificar l’anatomia de l’ull. En aquest post us parlem dels seus avantatges.

Què és la cirurgia refractiva?

La tècnica FEMTOLASIK és un tipus de cirurgia làser ocular assistit per Làser de FEMTOSEGUND per al tall del flap corneal. Amb més de 5 milions d’operacions realitzades a tot el món, és la tècnica més moderna i segura que existeix actualment. En els darrers anys ha revolucionat l’operació d’ulls amb làser per eliminar la miopia, la hipermetropia i/o l’astigmatisme.

Per què operar-se la vista amb la tècnica FEMTOSEGUND a OMIQ?

Perquè, com en altres tècniques, no som només de les poques clíniques que disposa de la maquinària i l’experiència, sinó que els nostres resultats són 100% satisfactoris.

EL làser de FEMTOSEGUND és, amb diferència, la major revolució en cirurgia ocular dels darrers anys. I ho és perquè ha aconseguit substituir el tall que es produïa manualment a la còrnia per un de molt més precís, ideal per a pacients amb una còrnia molt fina, molt corba o, per contra, excessivament plana.

Quina és la diferència d’una cirurgia LASIK amb fulla o amb LÀSER FEMTOSEGUND?

CIRURGIA LASIK (AMB GANIVETA)

Consisteix a col·locar un anell que exercirà pressió sobre l’ull per evitar que es mogui i, posteriorment, realitzar un tall al teixit superficial de la còrnia amb fulla (microqueratom). Posteriorment s’aixeca la capa (FLAP). Un cop finalitzat, es col·loca novament el flap perquè s’adapti a còrnia.

CIRURGIA LASIK AMB FEMTOSEGON

​La tècnica del Femtolasik segueix un procés molt similar al Lasik tradicional. No obstant això, en aquest tipus d’intervenció el microqueratom és substituït per un precís làser de femtosegon. Mitjançant polsos infrarojos, aquest làser és capaç de crear petites bombolles de CO2 que separen el teixit corneal sense necessitat de tall. Així creen el flap de manera molt més precisa, segura i natural. A continuació, igual que al Lasik, s’aplica el tractament amb el Làser d’excimer per corregir el defecte refractiu i es torna a col·locar el flap sobre la còrnia.

L’ús del làser de Femtosegon redueix al mínim les possibilitats de complicacions quirúrgiques. A més de garantir millors resultats i més seguretat durant la cirurgia.

Diferència de la cirurgia refractiva amb microqueratom (Lasik) o amb Làser Femtosegon

  1. Al microqueratom es realitza un tall net, mentre que en el cas del làser no es realitza tall, sinó que se separen els teixits. Això fa que la recuperació sigui molt més ràpida.
  2. El tall que realitza el làser és exacte ja que està controlat per un programari que tindrà les dades exactes facilitades per l’oftalmòleg. Si el tall es realitza de manera manual (amb ganivet), depèn de la destresa del cirurgià. En aquest cas hi ha un 5% de reg en què no sigui exacte.
  3. El làser representa un menor risc per a la còrnia.
  4. L’exactitud que representa el làser permet operar còrnies més fines.
  5. Com a conseqüència de tot el que hem dit, els resultats amb el làser són més precisos i millors.
  6. El Làser Femtosegon és considerat actualment el més precís de la cirurgia intraocular.

En conclusió, podem dir que el Làser Femtosegon representa millors resultats, una recuperació en menys temps i una de les tècniques més segures de l’actualitat.

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ