Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

IPL: Llum polsada intensa per tractar l’ull sec

La IPL: Llum Polsada Intensa (Intense Pulsed Light) és la tecnologia amb llum polsada d’alta intensitat d’aplicació terapèutica per a la Síndrome de l’Ull Sec . Es tracta d’un tractament totalment indolor que realitzem a la nostra consulta sense necessitat d’entrar al quiròfan. Es fa en 3 o 4 sessions, d’uns 15-20 minuts de durada, pautades en un interval definit de temps. En la majoria de casos, la millora és progressiva, i en menys d’un mes el pacient va notant un alleugeriment dels símptomes de la sequedat.

Indicacions per al pacient tractat amb IPL

  • No exposar-se al sol ni als raigs UVA ni aplicar productes autobronzejadors des de 2 setmanes abans del tractament.
  • Si preneu medicaments fotosensibilitzants com les tetraciclines estàtiques o per a la hipertròfia prostàtica, ho heu de comunicar al doctor per poder seguir les indicacions pertinents.
  • No fer exfoliacions físiques, químiques o enzimàtiques prèviament o durant el període del tractament amb tecnologia lumínica.
  • Si preneu medicaments com antiinflamatoris, anticoagulants, antibiòtics i antihistamínics, ho heu de notificar al doctor.
  • Si utilitzeu lents de contacte les haureu de retirar abans de començar el tractament.

Després del tractament amb IPL

Després d’una intervenció amb IPL, pot aparèixer un lleuger envermelliment. Per això recomanem l’ús de crema hidratant i protecció solar, tant el dia del tractament com a mínim els 3 dies posteriors al mateix.

A més, es recomana no dur a terme altres intervencions mèdiques estètiques a la zona tractada (i en general a tota la cara) mentre duri el cicle de tractament.

Finalment, suggerim al pacient fer servir ulleres solars durant, com a mínim, els 15 dies posteriors a la sessió.

Beneficis del tractament amb IPL: Llum Polsada Intensa

  • Millora la qualitat de la pel·lícula llagrimal i manté l’estabilitat de la secreció.
  • És una opció molt segura: no té efectes secundaris ni complicacions.
  • És una solució a llarg termini que millora la qualitat de vida dels pacients.
  • El tractament IPL previ a una cirurgia refractiva o de cataractes pot ser determinant per a lèxit de la intervenció, especialment quan simplanten lents intraoculars multifocals.

Síndrome de l’ull sec, la patologia oftalmològica més freqüent

Hi ha diferents tipus d’ull sec per la qual cosa és important determinar correctament mitjançant amb un examen oftalmològic exhaustiu i proves diagnòstiques específiques per a un tractament eficaç a mida.

En la majoria dels casos, l’ull sec sol estar lligat a una disfunció de les glàndules de Meibornio (ull sec evaporatiu). Aquestes glàndules són les responsables de proporcionar una capa de greix sobre la llàgrima que millora la lubricació i evita que s’evapori amb més facilitat. Els pacients amb aquesta disfunció solen tenir les glàndules obstruïdes i deteriorades i produeixen una pitjor qualitat llagrimal. L’origen d’aquest trastorn sol relacionar-se amb canvis hormonals, dèficit nutricional, inflamació dels teixits veïns i infeccions microbianes (bacteris o àcars Dermodex).

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
Ayuda OMIQ