Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Consells sobre la visió durant l’embaràs

En aquest post volem compartir alguns consells sobre la visió durant l´embaràs. La salut de la mare és tan important com la del nadó durant els mesos de gestació. Per això a Omiq volem ajudar-te a mantenir-la en el millor estat amb la cura dels teus ulls.

1. Combat la sequedat ocular

Durant l’embaràs és freqüent notar certa sequedat als ulls a causa d’una disminució de la secreció llagrimal causada per fluctuacions hormonals. A més, amb l’ ull sec augmenta la predisposició a patir infeccions com a conjuntivitis o queratitis , a causa d’una menor qualitat de la llàgrima.

Es tracta d’una molèstia que segurament desapareixerà després del part, però aconsellem que, si es fan servir lents de contacte, es canviïn temporalment per les ulleres. També serà de gran ajuda l’administració d’un col·liri lubricant per alleujar-lo.

2. Protegeix-te de l’augment de la sensibilitat ocular

Moltes embarassades experimenten un augment de la sensibilitat dels ulls a la llum. Aquesta molèstia es pot veure agreujada per les migranyes, que també són més freqüents entre les futures mares. Per millorar aquesta molèstia recomanem fer servir lents de protecció ultraviolada adequades.

3. Alleugereix la inflor

Algunes embarassades pateixen inflor a les parpelles als matins provocada pels canvis hormonals. Per alleujar-la aconsellem remeis naturals casolans com la camamilla o compreses d’aigua fresca.

4. Revisa les teves diòptries

Durant el període de gestació es produeix un augment del gruix de la còrnia, que es pot traduir en un lleu augment de les diòptries, especialment en les dones que tenen miopia . Però fins i tot aquelles que mai no han tingut problemes visuals poden arribar a experimentar una mica de miopia que, generalment, torna als valors anteriors després de la lactància. Per això és recomanable revisar la vista de tant en tant i mai canviar la graduació durant aquests mesos d’embaràs i lactància ni operar-se de cirurgia refractiva.

Les dones amb miopies mitjanes i elevades han de tenir una cura especial i portar un seguiment més exhaustiu de la seva visió. La revisió ha dincloure el fons dull per evitar qualsevol complicació que, en el pitjor dels casos podria ser un despreniment de retina durant el part. Per això, els ginecòlegs insisteixen que les dones embarassades amb miopia -fins i tot les que s’han sotmès a una cirurgia refractiva- acudeixin a una revisió oftalmològica. Això determinarà l’estat de l’ull i, si cal decantar-se per un tipus de part o altre.

5. Controla la pressió intraocular

Durant el període de gestació, també pot disminuir la pressió intraocular. Les dones amb glaucoma o antecedents d’aquesta patologia, hipertensió o diabetis han de tenir especial cura. Si es percep una disminució significativa de la visió, és recomanable acudir a l’oftalmòleg com més aviat millor.

En definitiva, totes les dones embarassades haurien de sotmetre’s a un control oftalmològic del fons d’ull al llarg de tot l’embaràs per prevenir-ne possibles complicacions derivades.

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ