Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Ús incorrecte de les lents de contacte

Ús incorrecte de les lents de contacte és una causa freqüent de problemes oftalmològics. Les lents de contacte són avui dia una solució còmoda i agradable per a milions de pacients que en requereixen l’ús. Tot i això, també s’han convertit en un hàbit de risc si se’n fa un mal ús.

A Espanya, prop de tres milions de persones utilitzen lents de contacte de forma habitual, xifra que suposa el 8% de la població entre 12 i 65 anys, segons dades recollides pel Llibre Blanc de la Salut Visual a Espanya 2019 . Amb el temps molts usuaris daquest tipus de lents relaxen les seves rutines dús, higiene i neteja.

Els oftalmòlegs destaquen entre les males pràctiques l’ús prolongat de les lents de contacte, dormir-hi i la manca d’higiene per un manteniment deficient dels estoigs, la reutilització i l’excés de solució.

Principals molèsties de l’ús incorrecte de les lents de contacte

  • Visió borrosa.
  • Envermelliment inusual dels ulls.
  • Dolor.
  • Llagrimeig i/o secreció.
  • Major sensibilitat a la llum.
  • Sensació de cos estrany.

La infecció més comuna relacionada amb l’ús de lents de contacte és la queratitis , una irritació de la còrnia. En casos severs, pot portar a causar cicatrius a la còrnia, produint una disminució de visió. Quan la infecció és molt greu pot arribar a requerir un trasplantament de còrnia.

Queratitis associades a l’ús incorrecte de les lents de contacte

Hi ha tres tipus de queratitis associades a l’ús incorrecte de les lents de contacte.

Queratitis bacteriana

El bacteri que produeix la infecció, la Pseudomonas aeruginosa, es desenvolupa ràpidament, i si no es tracta a temps pot causar ceguesa.

Queratitis micòtica

és una infecció ocular de curs subagut, que genera inflamació i ulceració de la còrnia. Està causada per diversos fongs patògens oportunistes (Fusarium sp., Aspergillus sp. i Candida sp.).

Queratitis herpètica

Produeix una inflamació de la còrnia a causa d’una infecció per un virus del grup herpes, habitualment l’Herpes Simplex tipus I. Pot afectar altres teixits oculars com la conjuntiva, la retina i la pell de les parpelles.

L’ull és un orgue delicat. A Omiq us recomanem tenir un bon hàbit en l’ús de les lents de contacte per disminuir el risc d’infecció. Davant de qualsevol símptoma, acudeix el nostre servei d’oftamologia perquè et posem recomanar el tractament més apropiat.

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ