Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Cirurgia amb implant de lent intraocular de Vivity per a la solució a les cataractes

Emilia Mollfulleda és una pacient de cataractes que s’ha sotmès a una cirurgia per la Dra. Mercè Guarro. En aquesta entrevista explica com era la vida abans de l’operació i com va canviar després de l’implant de les lents intraoculars VIVITY.

Com era la vida abans de la cirurgia?

La meva vida sempre ha estat molt activa, encara que feia un temps que havia perdut força la vista i això em limitava en alguna activitat diària. En diverses revisions que em van fer per graduar-me les ulleres, no em trobaven la correcta.

Quan va començar a experimentar una visió borrosa?

La meva sorpresa va ser, quan em van renovar la meva llicència de conduir, i em van dir que probablement el problema provenia de cataractes. Així que vaig demanar una cita al meu centre d’oftalmologia amb la Dra. Mercè Guarro, que m’ho va confirmar.

Quan va prendre la decisió d’operar-se i va decidir quin tipus de lent intraocular seria la millor per a vostè?

Primer la Dra. Guarro, em va corroborar que efectivament tenia una cataracta important i que l’havia de treure ràpidament. Ella abans de sotmetre’m a cirurgia, va resoldre els meus dubtes i em va aconsellar la lent intraocular de VIVITY, ja que no només em permetria recuperar la visió a causa de la cataracta, sinó que podria restablir una bona visió des de lluny, intermedi i només la necessitat d’utilitzar ulleres
per veure de prop. Encara que en el meu cas, ha estat 100% satisfactori i puc prescindir-ne.

Havia sentit a parlar abans de les lents intraoculars?

Una bona amiga, m’havia comentat que s’havia posat aquestes lents i que el grau de satisfacció no era del tot bo, ja que quan conduïa a la nit, no veia en seguretat, ja que els llums l’enlluernaven molt. Quan vaig dir a la doctora, em va explicar què necessitava per a les meves necessitats, i realment em va donar molta confiança. Concretament, va recomanar una lent intraocular VIVITY, que corregia la presbícia, aportant una visió de lluny i intermèdia d’alta qualitat i una visió funcional de prop.

Us va servir d’ajuda l’assessorament professional per a la decisió del tipus de lent?

Per mi era imprescindible deixar-me aconsellar de manera exhaustiva per la Dra. Guarro, ja que els meus coneixements eren molt baixos.

Com recordeu el dia de l’operació?

Tot va ser perfecte i vaig rebre un tracte exquisit de la doctora i del seu equip mèdic. La Dra. Guarro em va explicar detalladament com seria tota la intervenció i em va donar molta confiança.

Com va ser la seva experiència després de la cirurgia?

La meva experiència, després de loperació va ser molt satisfactòria, cap molèstia, fins i tot després de 10 dies em van intervenir el segon ull i estic encantada.

Com va ser el postoperatori?

Quan vaig sortir de la clínica, duia ulleres de sol, ja que em molestava els halos de llum. Ja a casa vaig guardar repòs.
Al dia següent la meva visió va ser més aguda i vaig poder començar amb la meva rutina com de costum, sense estar exposada a cap perill. Vaig seguir les instruccions al peu de la lletra, tema gotes, … i no vaig tenir cap problema.

Ara després de la cirurgia, pot dur a terme les activitats diàries sense necessitat de fer servir ulleres?

Després de l’operació, no tinc cap necessitat de fer servir les meves ulleres progressives, ja que una lletra normal la puc llegir perfectament. Només les faig servir a la nit per a la lletra petita o per cosir roba fosca.

Nota alguna diferència en el seu estil de vida?

Estic súper feliç, ja que tota la meva vida usant ulleres, la sensació quan em desperto de no tenir la necessitat de buscar-les a la tauleta de nit, és un plaer.

Què diries a algú que està pensant a operar-se?

Que vagin a la clínica amb tota tranquil·litat i es posin a les mans d’aquests grans professionals.

La seva por de tenir alteracions visuals com halos o centelleigs importants amb els llums, ha desaparegut?

La veritat és que la meva visió borrosa va fer que els halos fossin comuns a la nit, com ara amb els fars dels cotxes. Gràcies a la lent intraocular he millorat gradualment i avui no tinc cap desorientació en absolut.

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ