Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Omiq aposta per la IPL amb tecnologia Thermaeye™ com a tractament efectiu per a l’ull sec

La IPL amb tecnologia Thermaeye™ , aplicació de llum polsada d’alta intensitat, és el darrer gran avenç per al tractament de la Síndrome de l’Ull Sec moderat i sever . Aquesta nova tècnica que realitzem a Omiq, aconsegueix resultats efectius, ràpids i segurs. Està especialment indicada quan la patologia no respon a teràpies convencionals.

Fins fa pocs anys, els únics tractaments per a la Síndrome de l’Ull Sec eren farmacològics i temporals (llàgrimes artificials, col·liris i sèrums i plasma ric en plaquetes), aplicació de calor i massatge. Actualment amb el tractament làser IPL amb Thermaeye™, senzill i indolor, s’aconsegueixen resultats més duradors.

Com es fa el tractament amb IPL?

El tractament làser sense cirurgia IPL (Intense Pulsed Light) es fa amb un aparell d’última generació Thermaeye™ en sessions d’entre 5 i 10 minuts. Inicialment es fan tres o quatre aplicacions i una altra de record al cap d’un any.

Consisteix a aplicar impactes de llum polsada d’alta intensitat sota la parpella inferior ia la part temporal de les galtes per estimular la circulació i les terminacions nervioses. Amb això s’incrementa la secreció de greix de les glàndules de Meibomio que puguin estar obstruïdes evitant així l’evaporació de la llàgrima i disminuint la inflamació.

Quins avantatges té la tecnologia Thermaeye™?

 • No cal utilitzar filtres.
 • Es pot aplicar a tota mena de pell.
 • No requereix sistemes de refrigeració addicionals.
 • Es pot aplicar a la parpella inferior i al superior o directament sobre la vora lliure palpebral.
 • Major espectre d’indicacions: ull sec, blefaritis, conjuntivitis i infecció per Demodex.

Beneficis del tractament amb IPL amb Thermaeye™

 • Aporta més hidratació de la superfície ocular i millora l’aportació de nutrients que necessita la còrnia.
 • Millora la pel·lícula llagrimal i manté l’estabilitat de la secreció.
 • És una opció molt segura: no té efectes secundaris ni complicacions.
 • És una solució a llarg termini, ja que millora gairebé definitivament els símptomes de l’ull sec.
 • Els resultats són immediats: les millores es comencen a notar al primer mes de tractament.
 • El tractament IPL previ a una cirurgia refractiva o de cataractes pot ser determinant per a lèxit de la intervenció, especialment quan simplanten lents intraoculars multifocals.

Síndrome de l’Ull Sec, la patologia oftalmològica més freqüent

La síndrome de l’ull sec pot provocar des d’una irritació ocular lleu fins a una inflamació greu. És la patologia oftalmològica més habitual, la incidència de la qual supera el 20% en la població més gran de 40 anys.

Els casos augmenten significativament amb l’edat, especialment en dones després de la menopausa. Així mateix, lús dordinadors i lents de contacte, certs factors ambientals com la contaminació o lús de fàrmacs antidepressius o antihistamínics poden agreujar els seus símptomes.

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ