Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Influència de l’esport a la salut visual

En aquest post us parlem de la influència de lesport en la salut visual. Des del punt de vista oftalmològic, l’exercici físic és una pràctica altament recomanable pels seus beneficis per a la salut visual. L’esport, però, pot comportar també certs riscos per a la vista. Aquí us oferim alguns consells per prevenir i evitar certes patologies que poden fer malbé els vostres ulls.

Influència de l’esport a la salut visual: beneficis

 • L’activitat física ajuda a prevenir malalties les conseqüències de les quals poden arribar a ser perjudicials també per a la salut ocular com són la diabetis, que causa la retinopatia diabètica , la hipertensió, el colesterol o certes cardiopaties.
 • Una sessió esportiva després d´una llarga jornada laboral suposa un descans per a la vista, sobretot quan aquesta s´ha forçat excessivament. En aquest sentit, l’exercici preveu estats de fatiga visual o ull sec.
 • Alguns esports com el tir amb arc o tir al blanc, que requereixen punteria, ajuden a exercitar els músculs oculars. També són aconsellables esports de raqueta com el tennis, el pàdel o altres com el golf per millorar la coordinació visual espacial.
 • Els esports aeròbics també aporten beneficis per a la vista, ja que ajuden a la correcta oxigenació dels ulls.

Riscos de l’esport per a la salut visual

 • Protegeix els teus ulls amb ulleres esportives resistents i cascs amb visera homologats en aquells esports que comporten risc de contusions i cops.
 • Usa ulleres de protecció solar amb els filtres necessaris als esports a l’aire lliure per evitar la fotoqueratitis causada per una prolongada exposició als raigs ultraviolats.
 • Utilitza també ulleres de protecció a l’aire lliure per evitar l’entrada de cossos estranys a l’ull i les molèsties produïdes pel vent com l’ull sec.
 • En els esports aquàtics és important fer servir ulleres adequades per a la visió sota l’aigua. Si tens problemes de visió, fins i tot et pots fer amb unes graduades. Aquesta protecció és especialment indispensable a les piscines l’aigua de les quals amb clor pot causar infeccions com conjuntivitis o queratitis
 • Evita l’ús de les lents de contacte en alguns esports de risc ja que suposen un perill addicional davant d’una contusió a l’ull.
 • Visita periòdicament a l’oftalmòleg per controlar certes patologies visuals relacionades amb l’agudesa visual, visió perifèrica o enfocament que poden ser perjudicials per a la pràctica esportiva.
 • Si ets esportista professional, t’aconsellem solucionar patologies com la miopia, l’astigmatisme o la hipermetropia amb operacions de cirurgia refractiva .
 • Si has patit una contusió o traumatisme ocular acudeix al servei d’urgències si tens l’ull vermell, un edema de les parpelles, has perdut en algun moment la visió, pateixes dolor, veus petites taques o mosques volants (miodesòpsies) o si tens centelleigs de llum exagerats (fotopsies).

Gaudeix de l’esport i practica’l amb responsabilitat!

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
Ayuda OMIQ