Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

OMIQ rep el primer premi de vídeo del Congrés de l’Euretina

La societat europea de retinòlegs, Euretina, al seu congrés anual celebrat a Barcelona, ​​ha atorgat el primer premi al vídeo titulat: “Dissecció DE HIALOIDES POSTERIOR: FEM-LA FÀCIL AMB BLAU” realitzat per la Dra. Laura Sararols i el seu equip. La Dra. Sararols és el cap de servei d’oftalmologia de l’OMIQ de l’Hospital Universitari General de Catalunya.

El treball, presentat en format vídeo, descriu com s’utilitza un colorant, utilitzat per a la cirurgia de macula, per fer més simple, ràpida i segura un dels passos fonamentals de la vitrectomia -la dissecció de la hialoides posterior- posant la injecció del mateix colorant en un pas previ. El treball incloïa la descripció de diversos casos realitzats per la Dra. Sararols a l’Hospital Universitari General de Catalunya. aquesta tècnica no encareix la cirurgia i, en canvi, la fa més segura i simple.

Al Congrés de l’Euretina es realitzen simposis, presentacions orals lliures i vídeos. Aquests són seleccionats entre els rebuts de tot el món. Els vídeos són revisats pels jutges i es trien els 3 millors tenint en compte la qualitat de les imatges, en instructiu, si és una tècnica o maniobra nova o si són casos excepcionals.

A la cerimònia d’obertura del congrés, el treball de la Dra. Sararols va ser seleccionat com a primer premi i li va lliurar el president de l’Euretina, professor Sebastian Wolf.

Sararols a més de fer cirurgia vitreorretiniana, és la investigadora principal d’estudis multicèntrics múltiples en malalties de la retina especialment teràpies de degeneració macular associada a l’edat (DMAE) exsudativa, atròfia geogràfica i Edema Macular Diabètic, desenvolupant les teràpies més avançades i innovadores.

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ