Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Cirurgia en tumors de la conjuntiva

Què és la cirurgia en tumors de la conjuntiva?

La cirurgia en tumors de la conjuntiva és un tractament per extirpar quirúrgicament els tumors conjuntivals, que han de ser extirpats deixant la menor cicatriu possible. Si se sospita de malignitat del propi tumor, cal enviar la peça quirúrgica a anatomia patològica, on diran si és maligne o no.

En quins casos es realitza?

La cirurgia en tumors de la conjuntiva benignes es fa sempre que tingui potencial afectació de la visió. Si no és així, el tractament és conservador, de seguiment.

En canvi, si el tumor és maligne o se sospita que ho sigui, la cirurgia està sempre indicada. Un cop l’anatomia patològica confirma la malignitat del tumor, cal decidir si donar quimioteràpia o radioteràpia coadjuvant.

Exàmens previs

Cal una exploració oftalmològica completa prèvia a la cirurgia. A més, cal una prova d’imatge (tc o ressonància orbitaris).

La intervenció

La cirurgia es realitza sota anestèsia local i sedació. En alguns casos, no és possible l’extracció total del tumor i cal la teràpia coadjuvant amb radioteràpia o quimioteràpia.

Riscos

Com tota cirurgia, té riscos de complicacions posteriors a aquesta (infeccions, granuloma…). A més, cal fer un estricte seguiment del pacient per descartar recidives o metàstasis del tumor.

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ