Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Còrnia

Tumors de la conjuntiva

Què són els tumors de la conjuntiva?

Són una sèrie de tumors que apareixen a la membrana mucosa de color blanc que recobreix l’ull, des del llimb (vora de la còrnia) fins als fons de sac conjuntivals.

La majoria dels tumors conjuntivals són benignes. Tanmateix, poden ser malignes, i estar dotats de pigment, o no. Alguns d’aquests tumors poden posar en perill la visió del pacient, per la qual cosa és convenient diagnosticar-los i tractar-los precoçment.

Per què es produeixen els tumors de la conjuntiva?

L’ambient és un dels principals determinants en l’aparició de tumors conjuntivals: S’ha vist que alguns d’aquests tumors estan relacionats amb l’exposició solar excessiva. A més, determinats virus com el del papil·loma humà o el VIH es troben lligats a tumors de tipus escamós. Altres tumors, com els pigmentats (melanocítics), es troben associats amb el consum de tabac.

Com es manifesten els tumors de la conjuntiva?

Els símptomes generals en els tumors de la conjuntiva són: sensació de cos estrany, ull vermell o llagrimeig. Tanmateix, la majoria de tumors conjuntivals es manifesten com una zona abultada o lesionada, de canvi de textura o color en la conjuntiva.

Alguns tumors, especialment els localitzats en llocs on passen desapercebuts, poden augmentar de mida i produir símptomes com irritació i molèsties oculars.

Tractaments dels tumors de la conjuntiva

El tractament dels tumors conjuntivals depèn de la mida, del tipus histològic (les cèl·lules que el componen) i de la seva localització:

Generalment, els tumors benignes seran observats periòdicament i no requeriran tractament si no donen símptomes molestos. D’altra banda, els malignes es tracten quirúrgicament o mitjançant crioteràpia, quimioteràpia o radioteràpia.

Prevenció dels tumors de la conjuntiva

Evitar els factors de risc que afavoreixen la seva aparició, com el tabac, l’exposició solar (ulleres de sol) o el tractament de les infeccions víriques.

És important realitzar exàmens oftalmològics periòdics davant la presència d’alguna lesió, ja que tot i que la majoria de tumors conjuntivals són benignes, alguns poden derivar en una lesió maligna.

Resum

Debut

Variable.

Símptomes

Irritació ocular, sensació de cos estrany o embalum en la conjuntiva.

Revisió

És important realitzar exàmens oftalmològics periòdics davant la presència d’alguna lesió, ja que tot i que la majoria de tumors conjuntivals són benignes, alguns poden derivar en una lesió maligna.

Prevenció

Evitar factors de risc desencadenants (tabac, virus, exposició solar).

Taula de continguts

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ