Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Tubs de Jones

Què són els tubs de Jones?

Els tubs de jones són uns tubs de drenatge artificial que substitueixen la via llagrimal. S’implanten mitjançant cirurgia i serviran per comunicar la superfície ocular amb la fossa nasal.

En quins casos es fa?

És un tractament de segona elecció, ja que es realitza en l’obstrucció de la via llagrimal que no es pot resoldre amb una dacriocistorrinostomia.

Exàmens previs

Abans d’aplicar els tubs de jons, cal fer un examen oftalmològic complet que inclogui un examen de la zona palpebral i periocular.

D’altra banda, el cirurgià ha d’estudiar la irrigació de la via llagrimal mitjançant l’ús d’una solució salina, que s’injecta a pressió a la via llagrimal per avaluar a quina zona es troba l’obstrucció.

De vegades, cal fer una dacrioescinografia, una prova funcional de les vies llagrimals.

Durant la intervenció

El cirurgià crea un canal artificial a l’os nasal que comuniqui la superfície de l’ull amb la fossa nasal, on es col·locarà i fixarà el tub de jons. La cirurgia es fa de forma ambulatòria sota anestèsia local i sedació.

Postoperatori

Les primeres 24 hores de postoperatori, el pacient ha de portar lull oclòs. Passat aquest temps és recomanable que el pacient acudeixi a consulta per a una revisió.

A més, el pacient ha de seguir un tractament antibiòtic i antiinflamatori oral i tòpic.

Després de dues setmanes, el pacient es torna a visitar per avaluar i controlar la correcta cicatrització i funcionalitat del tub de jons. Els resultats definitius es poden apreciar un mes i mig després de la cirurgia.

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ