Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Queratotomia arcuata

Què és la queratotomia arcuata?

És una tècnica utilitzada per al tractament de l’astigmatisme. Les còrnies amb astigmatisme es caracteritzen per tenir un pla més corb que l’altre, donant lloc a una forma el·líptica o ovalada.
Per corregir aquest defecte refractiu, es realitza la queratotomia arcuata, que consisteix a fer unes incisions en els meridians més corbs de la còrnia per aplanar-la i reduir l’astigmatisme del pacient.

La intervenció es realitza aplicant anestèsia tòpica i sedació

En quins casos es realitza?

La cirurgia es reserva per a pacients amb astigmatismes molt alts, o pacients amb astigmatisme als quals prèviament se’ls ha fet un trasplantament de còrnia.

Exàmens previs

Es recomana fer una revisió oftalmològica completa per comprovar que el pacient pot ser candidat a la queratotomia arcuata. Un cop decidit que es realitzarà la cirurgia, s’han de fer unes proves preoperatòries específiques, com són la topografia corneal (vegeu el relleu corneal anterior) i la paquimetria (mesurar el gruix de la còrnia).

Postoperatori

És possible que el pacient encara tingui algunes diòptries d’astigmatisme que es podran corregir posteriorment amb cirurgia lasik.

Sensació de cos estrany a l’ull que anirà desapareixent amb el temps. La majoria poden fer vida normal des del primer dia.

Riscos de la queratotomia arcuata

Qualsevol intervenció quirúrgica comporta riscs. Per reduir-los al màxim, es recomana que la queratotomia arcuata sigui realitzada per oftalmòlegs especialitzats en cirurgia refractiva i de la còrnia.

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
Ayuda OMIQ