Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Retina i Vitri

Oclusions venoses de la retina

Què són les oclusions venoses de la retina?

Com el seu propi nom indica, les oclusions venoses de la retina consisteixen en l’ obstrucció parcial o total del flux sanguini de les venes retinianes.

Es diferencien en oclusió venosa central de la retina (que afecta tota la irrigació retiniana) i en oclusió de branca venosa, que produeix una zona triangular d’isquímia segons la branca afectada.

Per què es produeixen les oclusions venoses de la retina?

Generalment l’oclusió venosa de la retina es produeix per un trombe, l’aparició del qual es veu afavorida per factors com la hipertensió arterial, la diabetis mellitus, la hiperlipidèmia o l’arteriosclerosi.

Com es manifesten les oclusions venoses de la retina?

Les oclusions venoses de la retina es manifesten amb pèrdua de visió, la qual pot ser:

Tractament de les oclusions venoses de la retina

El principal és tractar la causa de la malaltia (hipertensió, hiperglucèmia…).

El tractament específic de l’ oclusió depèn de la gravetat del quadre. Pot ser tractament mèdic (injeccions intravítries de fàrmacs antiangiogènics o de corticoides, per frenar la cascada inflamatòria i la producció de neovasos produïda per l’oclusió); tractament làser (fotocoagulació amb làser); o quirúrgic (vitrectomia).

Prevenció de les oclusions venoses de la retina

Com que és una patologia d’ origen vascular, les mesures preventives destinades a disminuir els factors de risc cardiovasculars són les que evitaran o retardaran l’ aparició de la malaltia: evitar el tabac, realitzar activitat física, portar un control òptim de la tensió arterial, dels nivells de cocaïna

Resum

Símptomes

Revisió oftalmològica periòdica en pacients amb factors de risc cardiovasculars.

Revisió

Convé revisar els dos ulls periòdicament a partir dels 45 anys per detectar la cataracta i decidir el moment de l’operació.

Prevenció

Evitar el tabac, el sedentarisme, la hiperlipidèmia i dur a terme un bon control de la tensió arterial i de la diabetis.

Taula de continguts

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
Ayuda OMIQ