Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Oftalmologia pediàtrica

Ambliopia

Què és l'ambliopia?

L’ambliopia, també anomenada “ull vago”, és una patologia que consisteix en la reducció de la visió, en un o ambdós ulls, com a conseqüència a una falta de desenvolupament i maduració del sistema visual durant els 6-8 primers anys de vida.

En molt rares ocasions afecta tots dos ulls.

Tot i ser una patologia que s’origina en la infància, es pot prolongar a l’edat adulta de manera permanent i irreversible si no es diagnostica i tracta precoçment.

Per què es produeix l'ambliopia?

Hi ha diverses causes que produeixen ambliòpia, entre les quals es troben:

Així és l'ambliopia

Com es manifesta l'ambliopia?

L’ambliopia no es detecta fins que el pacient acudeix a una revisió amb l’Oftalmòleg. L’ infant mai la manifestarà, no és conscient de la seva qualitat o quantitat visual fins als 10-11 a d’ edat. No obstant, es pot sospitar aquesta patologia davant d’un estrabisme o una ptosi palpebral.

Tractament de l' ambliopia

El tractament fonamental de l’ambliopia és corregir la causa (estrabisme, defecte refractiu…), i alhora, fer treballar a l’ull vago, mitjançant l’oclusió de l’ull sa amb un parxís, durant un temps determinat (dependrà de l’edat del pacient i del dèficit visual)

Prevenció de l'ambliopia

L’ambliopia es pot evitar i revertir amb facilitat si es detecten i corregeixen precoçment les anomalies que la produeixen, per això és important iniciar les revisions oftalmològiques en tots els infants als 2,5-3 anys d’ edat.

Resum

Símptomes

La desviació d’ un ull pot ser indicatiu d’ una ambliopia. Però en moltes ocasions pot passar desapercebut.

Revisió

És clau realitzar un diagnòstic precoç de la malaltia, i revisar periòdicament el nen per corregir-la abans d’arribar a l’edat de 8-9 anys.

Prevenció

És recomanable realitzar una revisió oftalmològica a tots els nens abans dels 2,5-3 anys d’ edat per descartar aquesta patologia.

Taula de continguts

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ