Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Retina i vitri

Alta miopia

Què és l'alta miopia?

La miopia és un problema de refracció de l’ull, en què la llum convergeix per davant de la retina i no sobre ella, donant una mala visió llunyana. La miopia patològica, magna o alta miopia es dona quan l’error refractiu és superior a 6 diòptries.

Produeix una malaltia degenerativa ocular que tendeix a augmentar amb l’edat (és una miopia que no s’apén en finalitzar l’adolescència), i sol anar acompanyada d’alteracions en el globus ocular (eix axial molt més gran del normal), avançament de les capes oculars i altres complicacions.

L’alta miopia es dona en un 2% de la població, sent més freqüent en certes ètnies com els jueus o els japonesos, però no té un component hereditari clar.

Per què es produeix l'alta miopia?

Igual que la miopia, es deu al fet que el globus ocular és més allargat del normal, però també pot ser causada per una curvatura anormal de la còrnia o del cristal·lí que facin que la llum convergeixi més del convenient. És freqüent que les persones amb antecedents familiars de la malaltia, siguin més propensos a patir miopia.

Així és l'alta miopia

Com es manifesta l'alta miopia?

Els malalts d’alta miopia presenten visió borrosa llunyana, però a més poden presentar línies ondulades (metamorfòpsia), o taques en el camp visual. La miopia magna també pot afectar la màcula o retina central, per la qual cosa es pot donar una pèrdua de visió central.

L’ alta miopia pot comportar alteracions estructurals greus per l’ elongació excessiva i progressiva del globus ocular, com són:

Tractament de l' alta miopia

No és aconsellable tractar l’alta miopia amb làser LASIK. En canvi, una bona opció és la implantació intraocular de lents fàquiques.

A més, es poden tractar algunes de les complicacions que es desenvolupen en els pacients amb aquesta malaltia, mitjançant cirurgia intravítria (forat macular, despreniment de retina…) o injeccions intravítries (DMAE).

Prevenció de l' alta miopia

No es pot prevenir la miopia. És important realitzar revisions oculars periòdiques, per tractar precoçment les complicacions associades a aquesta malaltia.

Resum

Debut

No es dona en una edat concreta.

Símptomes

Línies ondulades o taques en el camp de visió, a més d’ una disminució de l’ agudesa visual.

Revisió

Es recomana realitzar controls oftalmològics periòdics per revisar la retina, ja que moltes de les complicacions són asimptomàtiques.

Prevenció

Detecció precoç de les complicacions associades a la malaltia.

Taula de continguts

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
Ayuda OMIQ