Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Trasplantament de còrnia convencional: penetrant o llepar

Què és el trasplantament de còrnia convencional?

El trasplantament de còrnia convencional pot ser de tipus penetrant, que consisteix en el reemplaçament total de la còrnia, o lamel·lar, en què se substitueixen capes específicament malaltes.

El trasplantament de còrnia pot ser posterior quan afecta l’endoteli corneal (capa més interna) o anterior quan afecta l’estroma. En els casos en què s’afecta l’epiteli corneal (capa més externa), el tractament és el trasplantament de cèl·lules mare corneals.

En quins casos es realitza?

El trasplantament de còrnia convencional realitza en pacients la còrnia dels quals es troba danyada totalment o parcialment, per patologies com el queratocon o accidents, que han causat una pèrdua de transparència o regularitat corneal.

Exàmens previs

Cal una exploració oftalmològica completa prèvia a la cirurgia.

La intervenció

Mitjançant anestèsia local i sedació, se substitueix la totalitat de la còrnia o les capes prèviament seleccionades. És important que després de la intervenció, el pacient eviti esforços durant 2-3 setmanes.

Riscos

Com tota cirurgia, té riscos de complicacions posteriors a aquesta (infeccions, rebuig, granuloma…).

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
Ayuda OMIQ