Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Facoemulsificació per ultrasons

Què és la facoemulsificació per ultrasons?

La facoemulsificació per ultrasons és una de les tècniques quirúrgiques disponibles per tractar la cataracta. S’utilitzen els ultrasons per fragmentar el contingut opac del cristal·lí i així poder-lo aspirar posteriorment.

Després de retirar-lo, es col·loca una lent intraocular que substitueixi aquest cristal·lí, per evitar l’ús d’ulleres gruixudes.

En quins casos es realitza?

La cirurgia de cataractes es programa quan produeix una disminució de la visió que interfereix en les activitats de la vida diària del pacient. De vegades, també es pot fer aquesta cirurgia per tal de tractar alguna patologia reftactiva (com la miopia, l’alta hipermetropia o la presbícia), ja que amb l’implant d’una lent intraocular els pacients poden prescindir de les ulleres o les lents de contacte.

Exàmens previs

S’ha de realitzar un examen oftalmològic complet, que permeti identificar el tipus de cataracta, la mida i la localització, valorar la cirurgia i realitzar un pronòstic.

El pacient es pot sotmetre a diferents proves que consisteixen en un test d’agudesa visual, l’exploració del fons d’ull, la presa de tensió ocular i una biometria.

De vegades, es pot fer una tomografia de coherència òptica (oct), que permet mapejar i mesurar el gruix de la retina. És molt útil per a pacients diabètics o amb dmae i, en general, per al seguiment de tots els operats.

Durant la intervenció

La cirurgia de cataracta és molt breu, té una durada mitjana d’uns deu minuts i el pacient se n’anirà del quiròfan sense l’ull tapat i amb una bona visió. Es realitza amb anestèsia en gotes i es requereix la col·laboració del pacient per mantenir la mirada a la llum del microscopi. En cas que no sigui possible, s’anestesia localment al voltant de l’ull i el pacient haurà de portar l’ull tapat després de la intervenció.

A la facoemulsificació per ultrasons es realitza una incisió d’uns tres mil·límetres, a través de la qual es trenca i s’extreu el contingut opac del cristal·lí. El sac (càpsula) que l’envolta es deixa dins de l’ull, i s’hi col·loca la lent intraocular.

Postoperatori

En els primers moments després de la facoemulsificació per ultrasons, la visió no serà perfecta, però el pacient pot fer vida normal. Les mesures preventives que cal prendre després de la cirurgia són evitar exercicis físics bruscs, no fregar-se els ulls, evitar dormir de cap per avall i utilitzar ulleres de sol.

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Assaigs clínics actius

Ull sec

Durada: 6 setmanes
Tractament: gotes

Obrir xat
Necessites ajuda?
Ajuda OMIQ