Oftalmologia Mèdica i Quirúrgica

Trasplantament de cèl·lules mare corneals

Què és el trasplantament de cèl·lules mare corneals?

El trasplantament de cèl·lules mare corneals és un tractament per a determinades patologies de la còrnia. Les cèl·lules mare de l’epiteli corneal es troben als llimbs esclerocorneal, una zona de transició que envolta la còrnia i que la separa de la conjuntiva.

Factors congènits o adquirits poden lesionar greument els llimbs i provocar una insuficiència límbica. Aquesta insuficiència provoca que el teixit corneal sigui substituït per epiteli conjuntival, envaint la còrnia.

Aquesta invasió produeix una pèrdua de transparència corneal i conseqüentment una pèrdua de visió, així com erosions, úlceres o creixement de gots.

En quins casos es realitza?

En el context d’aquesta patologia, quan la insuficiència límbica és completa, l’únic tractament eficaç consisteix en cirurgia i el trasplantament de cèl·lules mare corneals de nou.

Hi ha tractaments alternatius, com les queratopròtesis o còrnies artificials, la tècnica quirúrgica de les quals és més senzilla i els resultats visuals a curt termini de les quals són molt bons, però a llarg termini el risc de complicacions severes és molt superior.

Exàmens previs

Abans de la intervenció cal una exploració oftalmològica completa prèvia a la cirurgia.

Riscos

Com tota cirurgia, té riscos de complicacions posteriors a aquesta (infeccions, rebuig, granuloma…). En casos greus, el trasplantament pot fracassar pocs mesos després de la cirurgia.

Contacta'ns

People-001
Tens dubtes?
Necessites més informació?

Truca’ns o contacta’ns per email o mitjançant el següent formulari. Si ho desitges pots sol·licitar una trucada i ens posarem en contacte amb tu.

936 197 117

De dilluns a divendres de 9h a 20h
Dissabte de 9h a 14h

Sol·licita una trucada

Indica’ns les teves dades de contacte mitjançant el següent formulari i et truquem sense compromís

Abrir chat
¿Necesitas ayuda?
Ayuda OMIQ